Huur mij in als Trainer of Gastdocent

Als het je leuk lijkt om samen te werken!

Denk je aan een samenwerking? Of wil je me inhuren als trainer of gastdocent?

Voor bijvoorbeeld Codependentie gastlessen of een lezing? Of voor een workshop of lesblok / weekend binnen jouw eigen Opleiding of Training?  Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden voor een samenwerking te onderzoeken. 

Zelf een Opleiding volgen kan ook. Puur voor jezelf of als
Zorg Professional.

Vrij van Codependentie

Veilig in Verbinding

Een opleiding die geschikt is voor jou als jij relatieleed definitef wilt stoppen

Codependentie Opleiding voor
Professionals

Voor coaches, therapeuten, docenten, lichaamswerkers en (jeugd) hulpverleners die willen uitblinken in de begeleiding van mensen met Codependentie Klachten

Wat zeggen anderen over de Opleidingen?

Ik heb echt ervaren hoe fijn ik me kan voelen in een groep. Ik vond ook het 1e opstellingen blok heel bijzonder en leerzaam, dat bood echt een nieuw perspectief op alles dat ik al zoveel jaar in allerlei soorten therapie besproken had.  Ik zie het als een complete ervaring die ik nooit zal vergeten. Omdat het me inderdaad veranderd heeft in positieve zin.

CaroVrij van Codependentie Opleiding

Lieve Heidi, ik ben nog steeds verbaasd over wat de opleiding met mij als mens en als therapeut heeft gedaan. Zeker omdat ik al wat ervaring had als therapeut. Toch lijkt alles in mijn leven meer moeiteloos te gaan op dit moment en bij de mensen die ik zelf begeleid, raak ik echt meer de kern. Ik ben zo dankbaar dat deze opleiding op mijn pad kwam, dank je wel!

Imke | Psychodynamisch Therapeut – Codependentie Opleiding voor Professionals

Door de opleiding besef ik dat ik enorm gegroeid en veranderd ben. Vooral verassend voor me was datgene wat ik nooit met mijn hoofd had kunnen bedenken. Alsof ik 30 kg aan emotionele bagage ben kwijtgeraakt.

LenaHerstellen van Codependenie Opleiding

Wat een toevoeging voor mij als Professional bleek deze opleiding!  Het heeft me niet alleen als coach sterker gemaakt, ik sta nu zelf ook anders en meer stevig in het leven. En ik heb zonder moeite ineens nu zelf een fijne relatie, die ‘spontaan’ op mijn pad kwam. Toeval? 😉

Diana | Zelfstandig Adem Coach & Lichaamswerker – Codependentie Opleiding voor Professionals

Letterlijk lucht. Gevoel van ruimte. Enorm dankbaar.

JeanetteVrij van Codependenie Opleiding

Heb je nog vragen? Of wil je persoonlijk eens kennismaken?
Laat je gegevens achter en ik bel je terug.

Meestgestelde vragen

Heb ik Codependentie?

Codependentie is een reactie op trauma. En het is een veel voorkomende oorzaak van diverse problemen en conflicten die in huidige intieme relaties, vriendschappen en werkrelaties worden ondervonden.
Check hier de kenmerken.
Jij: 

 

 • Richt je vaak op andermans problemen en behoeften
 • Hebt (een) moeizame relatie(s)
 • Voelt je verantwoordelijk voor de stemming of pijn van mensen die dichtbij je staan
 • Hebt moeite met grenzen stellen
 • Toont niet zo gemakkelijk je echte emoties
 • Vergelijkt je regelmatig met anderen en je denkt dat je minder bent of het minder goed doet dan die ander
 • Bent bang om mensen boos te maken of ze teleur te stellen
 • Zorgt voor anderen maar je zet jezelf daarvoor aan de kant
 • Schaamt je over jezelf of je voelt je vaak schuldig
 • Voelt je soms leeg of eenzaam ook in gezelschap
 • Bent bang dat mensen je afwijzen of verlaten als jij jezelf echt laat zien
 • Schaamt je regelmatig en je voelt je vaak schuldig

 

Om echt te herstellen Codependentie is men vaak gebaat bij een meer intensieve vorm van therapie waarin je gedurende een vooraf afgesproken tijdsduur kan worden begeleid.

Het VIP traject is geschikt voor mensen die momenteel door een zware tijd in hun leven gaan. En hulp en begeleiding wensen bij een rouwproces, een scheiding, ongezonde relatiepatronen willen doorbreken of die willen herstellen van een Burn-Out.

Het Jaarprogramma werkt uitstekend voor mensen die echt vastberaden zijn te herstellen van Codependentie. 

Wil jij juist met een kleine groep lotgenoten op een super fijne locatie werken aan het herstellen van Codependentie, bekijk dan eens de workshop ‘ Thuiskomen bij Jezelf – Vrij van Codependentie.

Wat is Relatieverslaving?

Allereerst: relatieverslaving betekent niet dat je verslaafd bent aan relaties. Het betekent dat je emotioneel onbeschikbare partners aantrekt waarvan jij onbewust hoopt dat zij jou alsnog de liefde en erkenning zullen geven die je als kind gemist hebt.

Kenmerken van Relatieverslaving: 

 • Passie en intense gevoelens worden verward met liefde
 • Er zijn hoge pieken en diepe dalen in de relatie
 • Dynamiek van aantrekken en afstoten
 • Een hunkering hebben naar fijne momenten
 • Partners die elkaar in een relatief korte tijd ‘volledig denken te kennen’ en veel tijd met elkaar doorbrengen
 • Veel met de ander bezig zijn.Continu denken de ander en/ of de relatie.
 • Eigen hobby’s, vriendschappen en interesses verdwijnen naar de achtergrond.
 • Continu behoefte aan bevestiging / geruststelling door de andere partner 

Wel is het zo dat met een thema als relatieverslaving, men vaak gebaat is bij een meer intensieve vorm van therapie waarin je gedurende een vooraf afgesproken tijdsduur kan worden begeleid.

Het VIP traject is geschikt voor mensen die momenteel door een zware tijd in hun leven gaan. En hulp en begeleiding wensen bij een rouwproces, een scheiding, ongezonde relatiepatronen willen doorbreken of die willen herstellen van een Burn-Out.

Het Jaarprogramma werkt uitstekend voor mensen die echt vastberaden zijn te herstellen van Codependentie. Deze reactie op trauma ligt in veel gevallen ten grondslag aan de relatieverslaving.

 

Wat is Emotionele Verwaarlozing?

Emotionele verwaarlozing is de emotionele onzichtbare schade die door ouders veelal onbewust wordt toegebracht wanneer ze niet kunnen voldoen aan de emotionele behoeftes van het kind.

En wat veel mensen niet weten is dat emotionele verwaarlozing een goede indicator is voor de problemen in volwassen relaties. D tegenaanloopt in volwassen relaties.

Emotionele verwaarlozing lijk dan ook wel de meest onderschatte trauma’s uit de kindertijd. Terwijl het de veroorzaker is voor zo veel liefdesleed. Lees hier waaraan je emotionele verwaarlozing kunt herkennen en welke invloed het heeft op jouw relaties van nu. 

Kan ik ook intensief en versneld werken aan mijn herstel?

Iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad en doorloopt daarin het eigen proces.

Wel is het zo dat met thema’s als codependentie, relatieverslaving, burn-out, bindingangst en verlatingsangst, men vaak gebaat is bij een meer intensieve vorm van therapie waarin je gedurende een vooraf afgesproken tijdsduur kan worden begeleid.

Het VIP traject is geschikt voor mensen die momenteel door een zware tijd in hun leven gaan. En hulp en begeleiding wensen bij een rouwproces, een scheiding, ongezonde relatiepatronen willen doorbreken of die willen herstellen van een Burn-Out. Het Jaarprogramma werkt uitstekend voor mensen die echt vastberaden zijn te herstellen van Codependentie.

Om weer het geluk en de liefde in het leven weer te kunnen toelaten.