Mensen die Burn-Out zijn geraakt, voelen zich vaak een vreemde in hun eigen lijf. Zij hebben zolang op de AAN stand gestaan – en waren met alles bezig behalve met het voelen van eigen grenzen, emoties en behoeftes –   dat het contact met het het lichaam al ver voor het daadwerkelijk Burn-Out raken, verloren is gegaan. En dat is niet zonder reden.

Want als gevolg van emotionele verwaarlozing of ander trauma in de kindertijd is men Codependent gedrag gaan vertonen. Mensen met Codependentie stemmen zo eenvoudig en natuurlijk af op anderen, dat ze daarmee het contact met zichzelf en hun gevoelens en behoeftes grotendeels zijn verloren.

Wat is Codependentie
Codependentie betekent letterlijk mede afhankelijkheid. Het is een reactie op trauma. Hierdoor maakte het kind zich vroeg in de jeugd al mede afhankelijk van ouders of de omgeving om te kunnen overleven. Het hoeft overigens niet te betekenen dat het kind zelf het initiële trauma heeft meegemaakt. Wanneer een ouder zijn of haar eigen trauma niet verwerkt, wellicht zelfs de pijn ontkent, kan het onbewust worden doorgegeven aan de volgende generatie(s).

Kenmerken van Codependentie
Mensen die codependent gedrag vertonen hebben vaak

  • moeite met grenzen stellen
  • een diepgewortelde (vaak onbewuste) angst voor verlating en voor afwijzing
  • een verleden van moeizame relaties of zitten nu in zo’n relatie
  • een negatief zelfbeeld
  • de neiging tot Pleasegedrag – ter voorkomen dat ze worden verlaten
  • de neiging tot Perfectionisme – ter voorkoming dat ze worden afgewezen
  • bindingsangst of verlatingsangst
  • overmatig last van schuld of schaamtegevoelens 

Op den duur raakt het systeem hierdoor volledig overbelast en mensen voelen zich uitgeput en letterlijk opgebrand. Met als gevolg dat zij ernstige problemen in zichzelf en in relaties ervaren. Zonder de dieperliggende oorzaak vast te stellen en de pijn in de kern te gaan helen, ligt een vervuld en gelukkig leven vaak nog ver buiten bereik. Herstellen van Codependentie en een Burn-Out kan dan wel jaren duren.

Aanpak
Ben jij zelf Burn-Out geraakt of ervaar je problemen in jezelf of in relaties? En herken je bovenstaande eigenschappen in jezelf?

Plan dan eens een therapie sessie in of meld je aan voor een van de workshops van het Instituut. Je kunt dan individueel of in kleine groepen met lotgenoten echt gaan herstellen van Codependentie en Burn-Out.

 

🚩 De opleidingen en trajecten van het instituut zijn daarom zo ingericht dat jij je met gerichte aandacht en ondersteuning  duurzaam kunt gaan herstellen. Je komt weer in contact met je-zelf, dé plek waar rust, ruimte en liefde samenkomen. Dit is niet alleen voor jezelf een groot kado, maar het versterkt en verdiept ook nog eens je (toekomstige) relaties.


🚩 De Herstellen van Codependentie in 12 stappen Opleiding is er voor jou als jij jezelf duurzaam wilt bevrijden van alles wat fijne relaties nu nog tegenhoudt. Een werkelijke bevrijding voor de Ziel, het lichaam en de Geest. En een verdieping voor alle relaties die je aangaat, vanaf nu en in de toekomst.

🚩 De Codependentie Opleiding voor Professionals laat je als Zorgverlener excelleren op het gebied van Codependentie Herstel. Want de vraag naar goede Codependentie Begeleiding is hoog. De ervaring die je opdoet in de opleiding, kun je prachtig integreren in een eigen praktijk, werkplek of (yoga) practice. 

🚩Het individuele  VIP traject is fijn als jij al bekend bent de problematiek en al met jezelf aan de slag bent gegaan. Via deze weg kan jij dan met meer diepgang en toch versneld werken aan waar waar jij naar verlangt.

Het doorbreken van codependentie patronen is een complex en intensief proces. Zoek daarom deskundige hulp en begeleiding. Het vraagt van jou veel discipline en doorzettingsvermogen.
Maar het resultaat is het meer dan waard. 

Wil je meer informatie of je direct aanmelden voor een intensief heling traject? Of vast een plek reserveren in onze opleiding? 

Wil je meer informatie of je direct aanmelden voor een intensief heling traject? Of vast een plek reserveren in onze opleiding?

Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier

Ja, ik wil meer informatie over

2 + 13 =

Wat doet het Instituut?

Het Instituut voor Codependentie is voor mensen die individueel of in kleine groepen met gelijkgestemden willen werken aan het loskomen van ongezonde Codependentie Patronen, Bindingsangst & Verlatingsangst en Relatieverslaving. Het mooie van dit Instituut is dat de mensen die zich aanmelden vaak dezelfde diepe verlangens en dromen delen. Dat is niet alleen heel fijn, het schept meteen ook ruimte voor begrip en (h)erkenning.

 

Wat is Codependentie

Codependentie is een reactie op trauma. Het is een veel voorkomende oorzaak van diverse problemen en conflicten die wij in onze intieme relaties, in vriendschappen en in werkrelaties ondervinden. Ongezonde gedrag en denkpatronen zijn vaak jarenlang onbewust ingezet. Waardoor de meeste codependents een lange eenzame weg hebben moeten bewandelen. Een weg vol onbegrip, zelftwijfel, destructieve relaties, verwarring en intense emoties. Tot nu.

 

Wat is relatieverslaving?

Relatieverslaving betekent dat emotioneel onbeschikbare partners worden aangetrokken in relaties waar men juist zo op zoek is naar de liefde en erkenning bij de ander. Onbewust herhalen mensen in deze het onveilige hechting patroon uit de kindertijd. Tervergeefs wordt liefde en erkenning dan ook ‘nagejaagd’. Waar de ene partner zich zal terugtrekken na fijne momenten samen, zal de ander juist de achtervolging inzetten. Relatieverslaving  is moeizaam, verdrietig en vooral uitputtend.

Vind je dit interessant?

Deel dan het artikel met jouw netwerk!