Wie ben ik

Mijn naam is Heidi Schouten en ik ben Psychodynamisch Therapeut. Ik ben gespecialiseerd in de gevolgen van hechting trauma in de kindertijd en de impact hiervan op volwassen relaties. Het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten waardoor gezonde relaties kunnen worden aangaan in zowel werk- als in prive situaties.

Wat doe ik

Via individuele therapie sessies en kortdurende effectieve Therapie Trajecten zet ik diverse therapeutische technieken gecombineerd in. Hierdoor kan er heling op een dieper (onbewust) niveau plaatsvinden. Ik werk integratief. Dit  betekent dat er geen vaste manier is om jou je doel te laten bereiken. Zo ontstaat er een aanpak die speciaal bij jou past. Zo krijgen al mijn cliënten en opdrachtgevers een eigen en unieke behandeling op maat.

Werkervaring

Na
bijna 20 jaar advies en management ervaring te hebben opgedaan in het bedrijfsleven, heb ik veel raakvlakken met werkgevers en werknemers die een duurzame en gezonde arbeidsrelatie hoog in het vaandel hebben staan. Door mijn jarenlange ervaring als coach en nu als therapeut ben ik in staat om snel tot de kern van het probleem te komen. Hierdoor sluit een therapie traject naadloos aan bij werknemers die bezig zijn met
re-integreren nadat ze bijvoorbeeld Burn-Out zijn geraakt.
Of die juist een Burn-Out of terugval willen voorkomen.

Klik hier om een  kennismaking sessie in te plannen.

Ik ben als aspirant lid aangesloten bij

de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen, VBAG. Ook sta ik in het register van Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, het RBCZ.

KvK 69482373 |  BTW ID 001872755B95 | Licentienummer 200057S.

Vooralsnog worden mijn sessies níet vergoed door zorgverzekeraars, wel zijn er vaak andere vergoeding mogelijkheden. Wil jij weten of deze voor jou gelden? 

Neemt dan hier eens vrijblijvend contact met mij op.

Studie

Ik studeer aan de Academie voor Psychodynamica; dit is een door de SRNO en CPION geaccrediteerde en getoetste HBO opleiding en deze wordt officieel erkend als therapeuten opleiding door de FONG: de overkoepelende beroepsvereniging binnen de Complementaire Zorg.

WAT ANDEREN OVER MIJ ZEGGEN

Lieve Heidi, ik ben je zo dankbaar! In een korte tijd heb ik met jou zoveel bereikt, wat mij in geen 35 jaar gelukt is. Dank dat je hierin ondersteunt en begeleid, ik voel ook echt dat je oprecht dit werk doet.

Anneke – Tussentijdse Evaluatie VIP Traject 2020

Door de therapie besef ik dat ik enorm gegroeid en veranderd ben. De begeleiding van Heidi heeft echt mijn verwachtingen overtroffen.

Kim – VIP Traject 2020

Ik ben dankbaar voor de sessies met Heidi omdat zij de diepere lagen in mij aanraakt. Waardoor ik echt voel dat de energie weer kan stromen in mijn lijf. Ik ben er super blij mee.

Paul – Individuele Therapie 

Het traject wat ik bij Heidi doorlopen heb is ontzettend bijzonder en inspirerend geweest. We hebben samen in een korte tijd grote stappen gezet. Ik heb zoveel nieuwe inzichten in mijzelf, in mijn verleden en in mijn relaties gekregen. Er waren onderstromen, gedachten en patronen waar ik mij niet van bewust was. Nu ik weet wat die onderstromen zijn en hoe ze zijn veroorzaakt, kan ik (eindelijk) beginnen met de verwerking ervan.  Ik zie nu licht aan het einde van de tunnel en ik meer begrip, liefde en zelfcompassie voor mijzelf ontwikkeld.

Victoria –  3 daagse VIP Workshop

Ik heb met Heidi een soort van reis mogen maken. Door diepe dalen naar die top met een stuk minder bagage en met een prachtig uitzicht. Ik vind het erg bijzonder dat ik dit nu mag ervaren.

Krista – VIP Traject 2020

Ik ben zo blij dat ik met mezelf aan de slag ben gegaan. Door mijn probleem te erkennen kon ik met profesionele hulp e.e.a. gaan doorbreken. Dat was bevrijdend voor me. Het gaat nu steeds beter en ik heb voor het eerst een gezonde relatie. Wat een wereld van verschil.

Susanne – Jaarprogramma 2019 – 2020

Bij Heidi voel ik me veilig en vertrouwd. Ik kan steeds meer mezelf zijn. Ik ben zo blij met de stappen die we maken.

Eva – Individuele Therapie 2020

Heidi’s aanpak voor stress gerelateerde klachten is echt heel efficiënt en doeltreffend. Ze heeft ruime ervaring met ons vakgebied en weet de kern te raken als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en preventie van verzuim. Een mooie combinatie.

Lokale SNS Bank vestigingen in  Gelderland en Noord Limburg– 2019  (zakelijk)

Mijn specialisaties

CODEPENDENTIE

Codependentie is een veel voorkomende oorzaak van de diverse problemen en conflicten die wij in onze huidige intieme relaties, vriendschappen en werkrelaties ondervinden.
Codependentie is een overlevingstrategie als reactie op (onzichtbaar) trauma in de kinderjaren. Ongezonde gedrag en denk patronen worden vervolgens onbewust ingezet, waardoor de meeste codependents  eerst een lange moeizame weg bewandelen vol onbegrip, zelftwijfel, destructieve relaties, verwarring en intense emoties.

GRIP OP VERZUIM

Na bijna 20 jaar advies en management ervaring te hebben opgedaan in het bedrijfsleven, heb ik veel raakvlakken met werkgevers en werknemers die een duurzame en gezonde arbeidsrelatie hoog in het vaandel hebben staan. Door mijn jarenlange ervaring als coach en nu als therapeut ben ik in staat om snel tot de kern van het probleem te komen. Hiervoor heb ik een unieke en succesvolle aanpak ontwikkelt die ik toepas in al mijn individuele sessies en trajecten voor Persoonlijke Ontwikkeling, Burn-Out Herstel en Verzuim Preventie. 

BINDINGS- EN VERLATINGSANGST 

Bindingsangst en verlatingsangst zijn termen waar mensen makkelijk mee strooien om het gedrag van iemand binnen een relatie aan te duiden. Het is echter een zeer complexe dynamiek als gevolg van een onveilige hechting in de kinderjaren.

Als Binding- en Verlatingsangst deskundige ben ik gespecialiseerd in de problematiek die ten grondslag ligt aan de meeste problemen van mensen in huidige relatie(s). Hierdoor ben ik in staat om zeer goede hulp en begeleiding te bieden aan mannen en vrouwen die er klaar voor zijn en vastbesloten zijn om de liefde toe te laten en de juiste partner aan te trekken.

Wacht niet langer. En kies vandaag nog voor jezelf!