Voor coaches, therapeuten en (GGZ) zorgverleners die mensen effectief en duurzaam willen bevrijden van destructieve relatie patronen, verslavingen, (bindings-en verlatings)angst-en dwang klachten.

Want we hebben een unieke aanpak ontwikkelt waarmee jij als hulpverlener mensen snel en effectief kunt gaan helpen patronen te doorbreken. De onderliggende wond kan worden geheeld en de authentieke verbinding wordt hersteld. En juist dáarom geven we onze kennis en ervaring zo graag aan je door via de

6 of 10 daagse Codependentie Opleiding voor Professionals.

=

Het is een ervaringsgerichte leermethode die heel gemakkelijk kan worden geintegreerd in het bestaande werkveld. Een die diep doorwerkt en bevorderend is voor het welzijn van zowel de client als de hulpverlener

=

Daarom wordt deze Codependentie Opleidingsstraat nu al gezien als een van de meest effectieve behandelmethodes op het gebied van onveilige hechting, codependentie, angststoornissen,  dwangklachten, (relatie)verslavingen & duurzaam burn-out herstel

Wat is Codependentie

Het woord betekent letterlijk mede afhankelijkheid. Het is een verzameling van overlevingsmechanismen als reactie op trauma (in de kindertijd). Het veroorzaakt vooral problemen bij het voelen van eigen emoties en grenzen, het versterkt een negatief zelfbeeld en kan leiden tot ongezonde relatiedynamieken en ernstige problemen in gedrag.

Vandaar dat deze problematiek vraagt om een gerichte en efficiente aanpak waarbij het niveau van kennis en ervaring van de hulpverlener van groot belang is. Zeker ook omdat Codependentie de voedingsbodem is voor het ontwikkelen van oa. RelatieverslavingBindingsangst, Verlatingsangst en het zelfs bijdraagt aan het krijgen van een Burn-Out. 

Onze werkwijze

Om deze complexe problematiek doeltreffend en duurzaam aan te pakken werken de coaches, therapeuten en docenten van Instituut vanuit een psychodynamische benadering. We zijn hierdoor in staat om een combinatie van diep helende interventies in te zetten t.a.v. bevrijding van ballast op zielsniveau, het helen van kind wonden en familiair trauma en het h)erkennen en doorbreken van traumaresponses.

Ook leren wij onze studenten holistisch te werken vanuit de overtuiging dat hoofd, hart en lijf nauw met elkaar zijn verbonden. We zijn dan ook niet zo geïnteresseerd in labels, maar we kijken vooral naar hoe de cliënt in in het moment duurzaam kan helen. En dat op alle lagen van de persoonlijkheid.

Via een baanbrekende en frisse nieuwe kijk op de werking van ons  brein en neuroplasticiteit, zullen onze studenten de technieken vervolgens integreren via een eenvoudige en luchtige behandelmethode gericht op het brein, het zenuwstelsel, emoties en het lichaam in het nú.

Daarom bieden wij jou een 6 of 10 daagse Opleiding voor Professionals aan

Waarmee jij snel en effectief mensen kan gaan helpen op het gebied van codependentie en relaties

Module 1
IVC Opstellingen

27 & 28 Oktober | Meer info

Heling en bevrijding op zielsniveau

Module 2
Trauma delen en overlevingstrategieen

10 & 11 november | Info & kosten

Herkennen en integreren van afgesplitse (trauma) delen voor meer verbinding, levenslust en meer energie

Module 3

Neuroplasticiteit, Emoties & Zenuwstelsel

08 & 09 december Info & Kosten

Hoe nieuwe brein verbindingen het lichaam doen ontspannen, het zenuwstelsel kalmeren en gezond gedrag stimuleren. 

Een mooie opleiding en een uniek concept voor als je als professional duurzaam helende interventies wilt gaan ervaren en deze wilt leren toepassen. Ook Module 3 van deze opleiding zie ik ‘by far’ als de meest baanbrekende, nieuwe kijk op mentale klachten en gedragsproblematiek in de huidige gezondheidszorg. Die ik in mijn loopbaan als professional zelf heb mogen ervaren en praktiseren. En waarmee jarenlange GGZ therapie voor mij destijds, voorkomen had kunnen worden.

Heidi Schouten

Psychodynamisch Therapeut , Instituut voor Codependentie

Deel II Opleidingstraat (optioneel bij te boeken)

Module 4
Relaties en Codependentie

26 en 27 Januari 2023 | Programma

Tijdens deze 2 dagen worden jouw ongezonde gedragspatronen in relaties in het licht wordt gezet. Dit zijn geen dagen voor jou als jij nog altijd de vinger wijst naar anderen die je pijn doen. Hier ga je echt de confrontatie aan met je eigen schaduwstukken. Die maken dat je zelf drama in stand houdt, zonder dat je het doorhebt.

Op de eerste dag ga je ontdekken

 • wat jouw overleving strategieën zijn die vroeger nodig waren en nu nog altijd herhaald worden in je relaties van nu. Waardoor je jezelf verliest en daarmee zelf ongewenst uit verbinding gaat
 • Welke rollen jij onbewust nog aanneemt die ook onbedoeld voor wrijving en eenzaamheid in je relatie(s) kunnen zorgen
 • De weg vinden uit de Dramadriehoek. Dit is een zeer destructief gedragspatroon waarmee drama ongewenst in stand gehouden wordt
 • Hoe jij vanuit jouw werkelijke behoeftes en grenzen jouw ruimte weer kan gaan innemen
 • Hoe je jouw overlevingsmechanismen voor je kunt laten werken in plaats van tegen je

Tot nu was jij er zo aan gewend geraakt om je af te stemmen op de behoeftes en gevoelens van anderen, dat jij het risico liep om jezelf te verliezen in relaties. Door je op onze tweede dag bewust te worden van jouw eigen fysieke, emotionele en energetische grenzen, kun jij altijd op jezelf vertrouwen en op je eigen gevoelens terugvallen. Ook ga jij deze dag de regie weer terug leren pakken over jouw gedachten. Dit zijn oude programma’s in je hoofd, die blijven draaien en je voorzien van oude informatie. Tot dat jij ook deze patronen leert herkennen en ontmantelen. Je neemt dan weer letterlijk de regie terug over jouw leven

Vandaag ga jij:

 • Jouw fysieke, emotionele en energieke grenzen werkelijk voelen
 • Leren hoe je deze grenzen liefdevol kunt aangeven met respect voor jezelf en voor de ander
 • Hoe jij in jouw ‘eigen ruimte’ kunt blijven, ongeacht de stemming of emotie van de ander
 • De regie terugpakken over je gedachten
 • De invloed van het ego leren doorzien

Module 5
Breath & Body Work

16 & 17 Februari 2023 | Programma

Hoe kunnen we deze ervaringsgerichte opleiding mooier eindigen dan met een weekend vol lichamelijke bewustwording en het daadwerkelijk weer leren voelen van die éne connectie. Het is die verbinding, het gevoel van veiligheid waarnaar we allemaal zo haastig op zoek zijn.

Via prachtige lichaamsgerichte oefeningen en een begeleide ademsessie op de laatste dag, ga jij weer helemaal opgeladen naar huis. Vol ervaring en met nieuwe skills die jij kunt inzetten in jouw praktijk of op jouw afdeling.

Tijdens deze leerstraat zal jij worden begeleid door alleen de beste experts

Die ervaringsdeskundig zijn en zelf al jaren werkzaam zijn in de zorg of in het onderwijs

Heidi Schouten |
Psychodynamisch Therapeut en Oprichter van het Instituut voor Codependentie

Expertise: (complex) trauma, hechting, bindingsangst, verlatingsangst, verslavingen

Joyce Boot | Docent, Mental Fitness Trainer en Speaker

Expertise: neuroplasticiteit, angst en dwang klachten, authenticiteit in relaties

Catriene Smit | Integratief Therapeut, Trainer Innerlijk Kind Werk

Expertise: emotionele blokkades,  zelfvertrouwen en de zingeving 

Madelon Verweij| Docent en begeleider Familie- en Organisatie Opstellingen

Expertise: relatiedynamieken, familie- en organisatie opstellingen

En zet dan direct de volgende data in jouw agenda

Module 1 Opstellingen | 27 & 28 oktober 2022

Module 2 IVC Innerlijke Kind |  10 & 11 november 2022

Module 3 Train Your Brain |  08 & 09 december 2022

Tijdens deze dagen zullen we verblijven op de

Prachtige & Inspirerende Locatie 

En woon je wat verder weg? Geen probleem, we boeken zo een heerlijke 1- persoonskamer voor je in het nabijgelegen Van Der Valk Hotel. (optioneel bij te boeken)

En wist je dat

Jij ook tussen de blokken door in contact blijft met ons en met jouw groep in verbinding via een besloten online platform. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van jouw ervaringen. Ook bestaat de mogelijkheid om je tussentijds individueel te laten coachen.

Er aantrekkelijke Groepskortingen kunnen gelden als jij je aanmeldt met collega’s of wanneer je samen met jouw team de opleiding komt volgen?

Kostenoverzicht

Het lesgeld voor de 6 daagse opleiding bedraagt eenmalig € 2.475 exclusief BTW.

Volg je de volledige 10 daagse opleiding dan ontvang je een
een korting op het totale lesgeld. Graag plannen we hiervoor met jou een vrijblijvend toelatingsgesprek. Je kunt hier jouw gegevens achter laten en dan bellen wij je terug.

Gratis lidmaatschap IVC Netwerk t.w.v. € 995,00
Rond je de opleiding af en heb je een eigen praktijk? Dan wordt je het 1e jaar gratis lid van het IVC Netwerk. Je kunt dan in dat jaar deelnemen aan diverse events en de intervisie bijeenkomsten. Ook heb je onbeperkt toegang tot het Online Kenniscentrum én ben je zichtbaar als therapeut of coach voor clienten van het Instituut.

En wist je dat?

 • werkgevers vaak meebetalen aan dergelijke ervaringsgerichte opleidingen
 • de belastingdienst een deel van de kosten  coaching t.a.v. opleiding en ontwikkeling vaak op zich neemt
 • de kosten voor BTW onder voorwaarden verrekend kunnen worden

En kom je samen met een collega of wil je als team de modules volgen?
Vraag dan naar de IVC Zakelijke Opleiding Korting voor Ondernemers.

 

€2.475,=

Aanmelden Leerstraat 2022

Bericht