Wist je dat hoe jij je vroeger hechtte aan (een van) je ouders, grotendeels bepaalt hoe jij denkt, hoe je je voelt en hoe jij je gedraagt in relaties tot anderen?

De impact van een onveilige hechting op volwassen relaties is nl. groot omdat de relatie die jij hebt ontwikkelt met je ouders een belangrijke graadmeter is van hoe veilig jij je voelt in jezelf en in jouw relaties van nu.

Emotionele verwaarlozing
Zijn jouw emotionele behoeftes als kind onvoldoende gezien en gehoord, dan is de kans groot dat je later ook moeite hebt om deze goed te reguleren en te uiten. Dit trauma wordt ook wel emotionele verwaarlozing genoemd en het laat diepe sporen na die vaak pas zichtbaar worden in (intieme) relaties. 

Ben je vroeger veilig gehecht
dan konden jouw ouders jou waarschijnlijk goed voorzien in jouw emotionele behoeftes en was het veilig voor je om jouw grenzen op te zoeken, deze te voelen en te uiten. Je voelt je vaak tevreden en gelukkig in liefdesrelaties en in vriendschappen. Je bent in staat om de verbinding aan te gaan door contact te maken met zowel je kracht als je kwetsbaarheid.

Ben je onveilig gehecht
dan kan je het contact met je eigen lijf waarschijnlijk moeilijker maken en voel je je eigen grenzen minder goed aan. Hierdoor zit je meer in je hoofd. Je kunt je vaker onrustig, angstig en ook eenzaam voelen en je hebt meer last van pieker gedrag. Ook stem je gemakkelijker af op de energie van anderen, waarbij het risico bestaat dat je vervloeit met de ander. Onbewust geef je je ruimte op en je verlies jezelf. 

Vaak zien we in volwassen relaties de directe impact van een onveilige hechting terug in ongezonde relatie dynamieken als bindingsangst, verlatingsangst en relatieverslaving. (het najagen en aantrekken van emotioneel niet beschikbare partners)

Het goede nieuws is dat jij je nu als volwassene alsnog veilig kunt leren hechten en de verbinding kan herstellen.

Dus zeg jij JA tegen jezelf?

🚩 De therapie sessies en trajecten van het Instituut zijn zó ingericht dat jij je met extra gerichte aandacht en ondersteuning jouw hechting patroon kunt gaan doorbreken en de liefde kunt gaan toelaten.

🚩Het VIP Traject is een persoonlijk ontwikkel traject op maat en zeer geschikt voor mensen al al wat werk aan zichzelf verricht hebben. Maar die het toch lastig blijven vinden om patronen echt te doorbreken en oude ballast los te laten.

🚩Of ga mee op innerlijke reis en meld je aan voor de volledige Free Your Mind, Body & Soul Xperience. Dit is een unieke en transformerende ervaring waar jij de rest van je leven profijt van zult hebben. Gedurende het jaarprogramma sta je onder begeleiding van diverse experts en duik je de diepte in. Om die langgekoesterde rust, ruimte en liefde in jezelf en in je leven toe te laten. 

Wil je meer informatie of je aanmelden?

Wil je meer informatie of je direct aanmelden?

Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier

3 + 8 =

Wat doet het Instituut?

Het Instituut voor Codependentie is voor mensen die individueel of in kleine groepen met gelijkgestemden willen werken aan het loskomen van ongezonde Codependentie Patronen, Bindingsangst & Verlatingsangst en Relatieverslaving. Het mooie van dit Instituut is dat de mensen die zich aanmelden vaak dezelfde diepe verlangens en dromen delen. Dat is niet alleen heel fijn, het schept meteen ook ruimte voor begrip en (h)erkenning.

Wat is Codependentie

Codependentie is een reactie op trauma. Het is een veel voorkomende oorzaak van diverse problemen en conflicten die wij in onze intieme relaties, in vriendschappen en in werkrelaties ondervinden. Ongezonde gedrag en denkpatronen zijn vaak jarenlang onbewust ingezet. Waardoor de meeste codependents een lange eenzame weg hebben moeten bewandelen. Een weg vol onbegrip, zelftwijfel, destructieve relaties, verwarring en intense emoties. Tot nu.

Wat is relatieverslaving?

Relatieverslaving betekent dat emotioneel onbeschikbare partners worden aangetrokken in relaties waar men juist zo op zoek is naar de liefde en erkenning bij de ander. Onbewust herhalen mensen in deze het onveilige hechting patroon uit de kindertijd. Tervergeefs wordt liefde en erkenning dan ook ‘nagejaagd’. Waar de ene partner zich zal terugtrekken na fijne momenten samen, zal de ander juist de achtervolging inzetten. Relatieverslaving  is moeizaam, verdrietig en vooral uitputtend.

Vind je dit interessant?

Deel dan het artikel met jouw netwerk!